Jaarrekeninglezen

Wij hebben ons rooster aangepast aan de nieuwe toetsdatum voor het vak vak jaarrekeninglezen voor de beroepsopleiding advocatuur. In vier dagdelen gaan wij met een klein groepje online door de stof heen! 

Het vak jaarrekeninglezen is voor veel advocaten een struikelblok. Terecht of niet terecht, het wordt in ieder geval als een grote overwinning ervaren als het vak wordt behaald. Wij helpen in deze gekke tijden jou graag bij het verkrijgen van een goed gevoel!

De cursus is ook geschikt de stagiaires die verwachten dat ze niet voldoende hebben aan de – ingekorte – online lessen van het CPO- Dialoque. Op een heldere manier, geredeneerd vanuit het tentamen, bereiden wij jou voor op de toets. Speciaal voor dit vak vragen wij jou om vroeg contact op te nemen. Sommige mensen moeten echt beginnen vanaf het begin en dat betekent ook een andere manier van studeren. Wij helpen jou graag met bijvoorbeeld het aanraden van literatuur die echt begint bij het begin. 

Opbouw

Voor het vak bijles Jaarrekeninglezen is de opbouw als volgt:

  1. Jaarrekening, Balans en Verlies en Winstrekening
  2. Kasstroom, toelichting, bestuursgegevens en overige gegevens
  3. Waarderingsgrondslagen, bepalingen rond jaarrekeningen
  4. Consolidatie, fiscale jaarrekening en kengetallen

De lessen starten op 26 april aanstaande en eindigen op 20 mei. Vier zondagen (van 10 tot 1400) en één woensdagavond (19.00 tot 21.30.) les.

Werkwijze

Tijdens de cursus wordt aan de hand van presentaties de stof uitgelegd voor zover deze relevant is voor de beroepsopleiding. Geen academische uitstapjes maar puur uitleg richting de toets. De stof is opgedeeld in delen en telkens worden vragen gemaakt en eventueel uitgelegd. Grofweg de helft van het tentamen kan je gewoon voorspellen. Doel van het oefenen van de gesloten vragen is om een aantal zekerheidjes in te bouwen. Vragen die je zeker goed gaat maken. Dat heeft ook meteen een ander voordeel en dat is de factor tijd. Als je een aantal vragen binnen 30 seconden kan beantwoorden, heb je meer tijd om de overige vragen goed te beantwoorden. Ook bij de open vragen kun je een aantal vragen van te voren voorspellen. Dat gaan we dus ook doen en die bereiden we goed voor. Leer bepaalde vragen volgens bepaalde schema’s te beantwoorden.

Kort gezegd: uitleg op de theorie en training voor de tentamenvragen.

Duur

Deze cursus heeft een omvang van 5 dagdelen. Een dagdeel bestaat gemiddeld 3 tot 4 uur per bijeenkomst. 

Literatuur

We volgen de volgorde van het boekje Recht door de Cijfers

Ga zelfverzekerd de toets in!

Een goede voorbereiding is simpelweg het halve werk. Dat geldt niet alleen bij de voorbereiding van een zitting maar ook bij de voorbereiding van de toetsen. Ook met de bijlessen krijg je een goed toetsresultaat echt niet cadeau. Als stagiaire zal je zelf ook heel hard aan de bak moeten om voor dit vak te slagen.  Met de bijlessen vergroot je net even jouw kansen. Net die paar punten meer waardoor je wel kan slagen. Net dat kleine beetje extra. En dat geeft zelfvertrouwen!

Onze prijzen

Onze prijzen bedragen € 1200 euro per persoon voor de (online) groepslessen (maximaal 6  personen) en € 150,– per uur voor 1 op 1 lessen.  De cursus bestaat uit 5 dagdelen. Indien de cursus door meerdere personen (in overleg) wordt geboekt, zal er een aanzienlijke korting worden gegeven! Voor kantoren is het mogelijk om een inhouse training te boeken. Wij zullen u dan een passende aanbieding doen.

Data toetstrainingen: 

Vanaf 26 april 2020. Voor groepen kan een afwijkende afspraak worden gemaakt.
Locatie : thuis oftewel online!
Start tijdstip: 10.00 uur 

 

 

Contact opnemen

Laat je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Ook kun je ons bellen op:

020 2159395 

Ja ik heb interesse!