Werving en Selectie

Opus Horeca is groot geworden door de werving- en selectie van koks. Waar andere bureau’s niet meer konden leveren, konden wij nog steeds putten uit een groep van horecaprofessionals die zich graag via Opus-Horeca naar een nieuwe baan wilden laten bemiddelen. En dat heeft alles te maken met onze werkwijze. Onze recruiters stoppen niet om 17.00 uur. Onze recruiters weten waar zij het over hebben en blijven ook in contact met de kandidaten nadat zij succesvol zijn bemiddeld.
En Opus-Horeca werkt op elk niveau door de gehele horeca heen. Van hamburgerzaken tot sterrenzaken. Van Afwasser tot executive chef. In principe zijn wij in staat om elke functie binnen uw bedrijf in te vullen. Dat betekent niet dat wij altijd een blik met kandidaten beschikbaar hebben. Wij hebben echter wel een netwerk waaruit wij snel de kandidaat voor uw bedrijf kunnen vinden.
Onze recruiters werken snel, met kennis van zaken en gaan altijd recht op het doel af. Wij kennen niet alleen de talenten van onze kandidaten  maar ook de keukens van onze opdrachtgevers.  Zo kunnen we snel de juiste match maken. En dat is exact waar het ons om gaat. De juiste match maken. Wij schieten geen CV’s. Elke kandidaat die wij voorstellen hebben wij uitgebreid gesproken en ook verteld over onze opdrachtgever. Een opdrachtgever waar wij ook altijd achterstaan. Of zoals wij altijd aan onze kandidaten vertellen. Als wij er zelf niet zouden willen werken, dan accepteren wij de opdracht niet.
Opus Horeca werkt internationaal. Ons netwerk beperkt zich niet tot Nederland en via diverse kanalen halen wij onze horecatalenten ook uit het buitenland. Wij ontzorgen!  Opus Horeca zorgt ervoor dat u zich weer kunt richten op ondernemen in plaats van het dichten van gaten op het rooster.